De eerste reisdag - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Carin Jong - WaarBenJij.nu De eerste reisdag - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Carin Jong - WaarBenJij.nu
VIP-Report

De eerste reisdag

Door: Carin

Blijf op de hoogte en volg Carin

24 Juli 2025 | Finland, Helsinki

Vanochtend al vroeg uit de veren om op station Delden de trein naar Schiphol te nemen. Deze reis verliep voorspoedig, alleen bij het inchecken van onze koffers waren maar twee dames die op hun eigen tempo elk stuk bagage van een label voorzagen. Wonderlijk genoeg mocht ook Arthur zomaar doorlopen bij de beveiliging. Er bleef genoeg tijd over voor een heerlijk kopje koffie met uitzicht op de Kaagbaan. Toch ook altijd weer leuk om op Schiphol te zijn.

Om 12.00 uur vlogen we in een spiksplinternieuwe Airbus richting Finland. Wat deze vliegreis echt extra leuk maakte, was de camera’s die in de staart en onder het vliegtuig hingen. Via een scherm konden we de route tot in detail volgen. Waar vorig jaar mijn fietstocht was, daar vloog ik nu overheen.

Door het tijdsverschil van een uur, Finland ligt toch zo oostelijk, dat het in een andere tijdszone ligt, kwamen we rond drie uur aan.

Omdat het vliegveld buiten Helsinki ligt, namen we de trein en bekeken we het station in Helsinki. Arthur was hier eerder geweest, maar dat was een kort bezoekje en lang geleden (1980). Dit station is een prachtig, in jugendstil vormgegeven gebouw. Vooral de dragers van de lampen zullen in de winter prachtig zijn. Maar, laten we het niet over de winter hebben, want het was 28 graden. Daar hadden we niet helemaal op gerekend.

Toen met tram nr. 2 naar het Hotel, waar ze ons niet verwachtten, maar gelukkig nog wel een mooie kamer voor ons hadden.

Zo’n reisdag maakt moe, maar na een douche lonkt de haven van Helsinki voor een wandeling. Morgen gaan we deze stad verder bekijken.

Tot zover C[e-38]A

• 24 Juli 2025 - 18:36

Ellen Van Herel:

Wat leuk Carin dat ik jullie mag volgen. Dan ben je een beetje bij jullie en jullie mooie reis. Wat leuk dat nieuwe vliegtuig. Boffen jullie even. En jullie belevenis van Helsinki herken ik van toen we bij onze zoon die daar stage liep waren. Zo mooi dat station en zo heerlijk wandelen bij de haven. (lag toen nog sneeuw en ijs op in april). Verder ken ik Finland niet, dus ben heel benieuwd naar jullie belevenissen. Geniet er samen van.

• 24 Juli 2025 - 18:43

Marjon:

Hoi Carin en Arthur. Wat heerlijk om weer mee te reizen via de verhalen. Jullie zijn nog eerder op vakantie dan wij. Met helder weer vliegen en dan alles live volgen lijkt me geweldig mooi. Ik ben nog nooit in Finland geweest, ik ben dus nieuwsgierig naar je belevenissen. Prachtige foto’s van Helsinki’s station. Het weer is gewoon apart zo warm, maar geniet er van. Tot lezens! Groetjes.

• 24 Juli 2025 - 20:58

Piet Battjes:

Leuk om te lezen dat jullie met een vliegtuig voorzien van de nieuwste technieken als passagiers mee mochten. Waren er nog wel piloten aan boord? Het zal ooit gebeuren zegt men dat er geen piloten meer nodig zijn. Nu lekker in Helsinki. Klinkt altijd iets uitdagends, ontdekkends in. Veel plezier tijdens de vakantie.

• 24 Juli 2025 - 21:36

Marloes:

Warmer dan verwacht, maar dat is ook wel prima om een stad te ontdekken! Veel plezier en succes met de tocht naar jullie huisje later deze week.

• 25 Juli 2025 - 09:25

Nancy:

Leuk om weer je verslag te lezen Carin, maar nu niet over een fiets en een tentje, maar samen met Art en hotel en huisje. Gaat vast een leuke vakantie worden. Veel plezier!

• 25 Juli 2025 - 10:48

Roel:

Hej Carin en Arthur. Leuk om jullie belevenissen de komende tijd te kunnen volgen. Wens jullie een heel fijne vakantie in Finland met mooi zomerweer. Geniet ervan.

• 25 Juli 2025 - 13:56

Karin:

Hoihoi, ahhh jullie zijn vertrokken zalig. Geniet ervan en heerlijk weer zo te zien. Groetjes

• 25 Juli 2025 - 17:25

Carin De Jong:

Hej Piet, jazeker er waren gelukkig nog piloten aan boord. Hele aardige zelfs.

• 25 Juli 2025 - 21:46

Jannie:

Hoi Carin en Arthur, heeeel veeeel plezier in Finland. Ik reis weer heeerlijk met jullie mee.